2020-05-04 19:03:31

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA OD 1. DO 4. RAZREDA U VEZI IZNIMNE MOGUĆNOSTI ZA IZVOĐENJE NASTAVE U ŠKOLI OD 11. SVIBNJA 2020. GODINE

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda,

od 11. svibnja 2020. godine trebale bi se ponovno otvoriti škole za učenike od 1. do 4. razreda. Ovom prilikom moramo naglasiti da se ovdje radi samo o IZNIMNIM SITUACIJAMA i da neće sva djeca moći doći u školu. Epidemiološka situacija i preporuke još ne dozvoljavaju da nastava počinje normalno za sve, nego će se organizirati samo u iznimnim slučajevima za djecu koja moraju ispunjavati sve uvjete prema Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, i preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja za organizaciju rada u razrednoj nastavi i uputama za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave. (Upute HZJZ i Preporuke MZO pripremljena su za prva dva tjedna otvaranja škola i ne mogu se razmatrati kao dva odvojena dokumenta).

Za nastavak obavijesti odaberite opciju "OPŠIRNIJE".                        

Uvjeti koji moraju biti ispunjeni su:

1. oba roditelja djeteta su zaposlena i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu

2. dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

3. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

4. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19

5. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji žele da dolazi na nastavu u školu, roditelji/skrbnici MORAJU POTPISATI PISANU IZJAVU u kojoj jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti da bi dijete moglo pohađati nastavu te da će se ono u školi prdržavati svih propisanih epidemioloških mjera koje se odnose na boravak djeteta u školi. Upute HZJZ, Preporuke MZO te Izjavu možete naći u privitku ove obavijesti.

Izjavu ispunjavate samo u slučaju ukoliko odlučite poslati dijete u školu 11. svibnja 2020. godine. Potpisanu Izjavu pošaljite elektronskom poštom na adresu škole: ured@os-galovac.skole.hr najkasnije do srijede 6. svibnja 2020. godine.

Ako kod kuće  nemate mogućnost ispisa, Izjavu možete preuzeti, ispuniti i potpisati u Osnovnoj školi Galovac ili Područnoj školi Gorica u srijedu, 6. svibnja 2020. godine od 9 do 12 sati.

Nastava za većinu djece koja ostaju kod kuće i dalje će se izvoditi kao i do sada, nastavom na daljinu putem komunikacijskih kanala koje su uspostavile njihove učiteljice te pomoću TV prijemnika na kanalu HRT3.

Ukoliko ne bude djece koja će pohađati nastavu u školi, nastava će se i dalje odvijati na daljinu za sve.

O svim drugim detaljima organizacije nastave, mjerama dolaska u školu, boravka u školi, odlaska iz škole, bit ćete obaviješteni  od 6. do 8. svibnja 2020. godine.

                                                                                  Ravnatelj  Josip Lučić    


Osnovna škola Galovac